IJmuider Courant.webp
IJmuider Courant
Meer info
De Gooi- en Eemlander.webp
De Gooi- en Eemlander
Meer info
Leidsch Dagblad.webp
Leidsch Dagblad
Meer info
Haarlems Dagblad.webp
Haarlems Dagblad
Meer info
BN de stem.webp
BN DeStem
Meer info
Brabants Dagblad.webp
Brabants Dagblad abonnement
Meer info
Eindhovens Dagblad.webp
Eindhovens Dagblad abonnement
Meer info
Dagblad van het Noorden (1).webp
Dagblad van het Noorden
Meer info
De Limburger.webp
De Limburger abonnement
Meer info
Friesch Dagblad.webp
Friesch Dagblad
Meer info
Het Parool.webp
Het Parool
Meer info
Leeuwarder Courant.webp
Leeuwarder Courant
Meer info
Noordhollands Dagblad.webp
Noordhollands Dagblad
Meer info
Tubantia.webp
Tubantia
Meer info
De Gelderlander.webp
De Gelderlander abonnement
Meer info
De Stentor abonnement.webp
De Stentor abonnement
Meer info
De Kanttekening.webp
De Kanttekening
Meer info
NRC Handelsblad.webp
NRC Handelsblad
Meer info
De Telegraaf krant.webp
Telegraaf abonnement
Meer info
Algemeen Dagblad.webp
Ad abonnement
Meer info
Trouw abonnement.webp
Trouw abonnement
Meer info
Volkskrant abonnement.webp
Volkskrant abonnement
Meer info
De Limburger.webp
De Limburger abonnement
Meer info

Kranten

Kranten zijn een belangrijke bron van informatie, zeker in de huidige tijd waarin er continu ver doorvoerende veranderingen spelen. Op wereldniveau, maar zeker ook op lokaal niveau. Wanneer je iedere dag verzekerd wilt zijn van het laatste nieuws, dan neem je een abonnement. Maar op welke krant kies je dan een abonnement. Je zou misschien denken dat dit niet uit maakt, maar dat is toch wel degelijk het geval. Wil jij bijvoorbeeld alles weten over het lokale nieuws? Dan neem je een abonnement op een regionaal dagblad, vind jij het landelijke nieuws belangrijk of juist het economiekatern? Dan kies je voor een algemene landelijke krant of voor een krant met een gerichte doelgroep.

Regionale kranten abonnementen

Veel mensen zijn wel bezig met het landelijke en wereld nieuws, maar vinden wat er in hun omgeving gebeurt belangrijker en zij willen bijvoorbeeld graag weten hoe landelijke gebeurtenissen invloed hebben op hun dagelijkse leven. Denk dan onder meer aan de virusmaatregelen, die veelal regionaal gespecificeerd worden. In de regionale kranten spelen ook lokale evenementen en gebeurtenissen een grotere rol. Wanneer zijn er wedstrijden van lokale (amateur) clubs? Is er nog ergens een braderie of een andere leuke markt? Is er een informatie avond van de gemeente over een actualiteit? Allemaal zaken die belangrijk zijn wanneer jij betrokken bent bij jouw directe leefomgeving. Het voordeel van een regionale krant is dat jij automatisch de editie voor jouw regio krijgt en daardoor ben jij altijd op de hoogte van alles wat er in jouw buurt speelt en wat de gevolgen van lokale beslissingen zijn. Alles wat je moet weten, wat jij wilt weten en wat leuk is om te weten, krijg je dagelijks op je deurmat geleverd.

Landelijke kranten abonnementen

Landelijke kranten bevatten vooral landelijk en buitenlands nieuws en in het geval van bijzondere gebeurtenissen zal er ook regionaal nieuws in verschijnen. De ene krant is meer gericht op mens en maatschappen en je vindt hierin dan ook vaker persoonlijke verhalen, zachter nieuws en wereldnieuws vertaald naar jouw leefwereld. Dit gebeurt aan de hand van analyses, interviews, achtergrondverhalen en gedegen onderzoek. Hierdoor krijg jij niet alleen de feitelijke gebeurtenissen te weten, maar ook de duiding en eventueel inzicht in mogelijke gevolgen. Op die manier kan jij een eigen, goed onderbouwde mening vormen over zaken die spelen en invloed hebben op jouw dagelijkse leven en een gesprek ingaan met de juiste informatie.

Meer dan alleen maar een krant

Vroeger kreeg je dagelijks de krant geleverd en dan moest je het de rest van de dag met dat nieuws doen. Je kon de nieuwsuitzendingen op televisie nog volgen en daar hield het zo goed als op met de informatievoorziening. Dat is tegenwoordig wel een ander verhaal. Digitale kranten abonnementen zijn ontzettend populair en dat heeft een goede reden. De website en app van een krant kunnen makkelijk 24 uur per dag bijgehouden worden. Met een abonnement heb jij toegang tot alle producten en jij kan dus altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Anders dan in een papieren krant kan je online ook video’s bekijken, geluidsfragmenten luisteren en zijn er vaak interactieve mogelijkheden, waardoor jij nog meer betrokken bent bij wat er allemaal speelt in de wereld en in jouw directe omgeving. De kwaliteit van het nieuws is hierdoor ook veel hoger geworden, immers kan foute berichtgeving meteen gerectificeerd worden. Je krijgt dus veel meer waar voor je geld.

Het gemak van een krantenabonnement

De meeste kranten zijn gewoon in de winkel te krijgen en je kan die dus iedere dag gaan halen. De losse edities zijn wel iets prijziger dan de abonnementen en je kan ze meestal ook pas later op de morgen halen, wanneer de winkels open zijn. Heb je een keer geen tijd, dan kan de krant al uitverkocht zijn, en dan ligt die niet alsnog later op je te wachten. Het is dus niet alleen handiger om een abonnement te nemen, omdat je dan iedere morgen de krant op je deurmat krijgt, maar het is ook nog eens voordeliger. Daarnaast krijg je bij een abonnement meestal ook toegang tot de digitale producten van de krant en hierdoor krijg je veel meer informatie, achtergrond en ben je altijd op de hoogte van de laatste gebeurtenissen en ontwikkelingen.

De meeste kranten bieden proefabonnementen aan en je kan dus enkele kranten uitproberen om te kijken welke het beste bij jou past. Let wel op de voorwaarden voor het stoppen van een abonnement, ook een proefabonnement, want meestal dien je die op tijd op te zeggen. Dat gaat overigens heel makkelijk. Weten wat er speelt in de wereld is erg belangrijk. Zeker in deze snelle tijd waarin er veel onzekerheden zijn. Door op de hoogte te blijven van wat er speelt, sta je met meer zekerheid in het leven en kan je weloverwogen keuzes maken. Een kranten abonnement maakt dat allemaal veel makkelijker.