IJmuider Courant.webp
IJmuider Courant
Meer info
De Gooi- en Eemlander.webp
De Gooi- en Eemlander
Meer info
Leidsch Dagblad.webp
Leidsch Dagblad
Meer info
Haarlems Dagblad.webp
Haarlems Dagblad
Meer info
BN de stem.webp
BN DeStem
Meer info
Brabants Dagblad.webp
Brabants Dagblad abonnement
Meer info
Eindhovens Dagblad.webp
Eindhovens Dagblad abonnement
Meer info
Dagblad van het Noorden (1).webp
Dagblad van het Noorden
Meer info
De Limburger.webp
De Limburger abonnement
Meer info
Friesch Dagblad.webp
Friesch Dagblad
Meer info
Het Parool.webp
Het Parool
Meer info
Leeuwarder Courant.webp
Leeuwarder Courant
Meer info
Noordhollands Dagblad.webp
Noordhollands Dagblad
Meer info
Tubantia.webp
Tubantia
Meer info
De Gelderlander.webp
De Gelderlander abonnement
Meer info
De Stentor abonnement.webp
De Stentor abonnement
Meer info

De meeste mensen willen niet alleen weten wat er in het land of in de wereld gebeurt, maar zij willen ook weten wat er allemaal aan de hand is binnen hun eigen regio. Regionale kranten zijn dan ook erg populair in Nederland en er zijn dan ook meer dan 10 regionale kranten. Er zijn landelijke kranten met regio-edities en echte regionale kranten die bijvoorbeeld alleen maar in de provincie uitgegeven worden. Het is dus afhankelijk van waar jij woont, welke regionale krant jij kan ontvangen. In sommige regio’s worden meerdere kranten uitgegeven.

In de regio krant wordt binnen- en buitenlands nieuws dicht bij gehaald en dankzij duiding en analyses is het voor jou mogelijk te zien waarom actuele gebeurtenissen een rol spelen in jouw dagelijkse leven. Je bent meteen op de hoogte van lokale beslissingen, gebeurtenissen, activiteiten en ander nieuws. Hierdoor ben je meer betrokken bij je directe omgeving en kan je een onderbouwde mening vormen over wat er speelt. Je weet precies hoe de vork in de steel zit.

Verschillende regionale kranten

Er zijn in Nederland een aantal regionale dagbladen te krijgen, met elk ook weer verschillende edities. Welke krant je ook kiest, je krijgt bij allemaal automatisch de editie voor jouw regio. Je hoeft tegenwoordig ook niet meer per se een papieren weekblad abonnement te kiezen. Alle kranten zijn ook digitaal te verkrijgen en daarnaast heb je dan ook toegang tot andere digitale producten van de krant.

BN De Stem

Deze regionale krant wordt uitgegeven in Brabant en Zuid-West Nederland. Er zijn 14 verschillende edities. Je krijgt het laatste landelijke en buitenlandse nieuws, het lokale en regionale nieuws, sportnieuws en entertainment. Deze krant is heel erg betrokken bij de lezers en dat zie je terug in de onderwerpen die uitgediept worden. Dichtbij huis, lokale redacties. BN De Stem brengt het wereld nieuws, het landelijke nieuws en het regionale nieuws bij jou op de deurmat.

Brabants Dagblad (BD)

Het Brabants Dagblad is de krant van Brabant en wordt in de hele regio uitgegeven. Er zijn 10 verschillende edities, en je krijgt automatisch de uitgave afhankelijk van waar jij de krant laat bezorgen of welk adres je opgeeft voor de digitale versie. Deze krant is zeer betrokken bij de lezers en heeft lokale redacties die bovenop het nieuws bij jou in de buurt zitten. Je weet zo precies wat je allemaal moet weten over de actualiteiten in de wereld, het land en in jouw eigen leefomgeving. Naast het algemene nieuws is er ook veel ruimte voor sport en entertainment.
Als u twijfelt kan u altijd de Brabants dagblad proefabonnement uitproberen.

Het Dagblad van het Noorden

Zaterdag abonnement dvhn! Deze krant wordt uitgegeven in Groningen en Drenthe. Er zijn dus twee regionale papieren edities. Online kan je het lokale nieuws van beide edities lezen. “Voor het Noorden, door het Noorden”, is een veel gebruikt gezegde van de medewerkers van deze krant. Naast het landelijke, wereld en regionale nieuws is er ruimte voor verdieping met achtergronden, commentaren en columns.

Eindhovens Dagblad (ED)

Een Eindhovens Dagblad abonnement brengt jou het nieuws uit Brabant en Zuid-Oost Nederland en er zijn maar liefst 13 verschillende regio-edities. Je krijgt het buitenlandse en binnenlandse nieuws, maar ook het nieuws uit jouw directe regio. Deze krant staat dicht bij de lezers en heeft lokale redacties, die boven op het nieuws zitten. ED is betrokken bij de regio, spraakmakend en kritisch.

Gelderlander

Wanneer je in Gelderland op zoek bent naar een lokale krant, dan kom je uit bij de Gelderlander abonnement. Deze krant heeft 15 regionale edities. Je krijgt het algemene landelijke en buitenlandse nieuws, maar ook alles wat er in jouw regio en provincie belangrijk is, te lezen. Vooral sport krijgt veel aandacht en dat is niet alleen voor de professionele clubs, maar over alles wat er lokaal speelt.

De Stentor

In 18 verschillende regio’s krijg je De Stentor. Het nieuws uit onder meer Apeldoorn, Deventer en Zwolle. Je krijgt dan al het nationale, internationale en regionale nieuws te lezen in nieuwsberichten, achtergronden, reportages en interviews. Allemaal vanaf lokale redacties, waardoor ze betrokken zijn bij de lezers en de regio. Als je van sport houdt, dan is De Stentor ook een aanrader. Bent u nog niet zeker met De Stenor? Probeer De Stentor proefabonnement

De Limburger

Een abonnement voor de Limburger is er maar een krant en dat is De Limburger. Deze regionale krant wordt uitgegeven in Limburg en heeft maar liefst 31 verschillende edities. Allemaal lokale redacties die bovenop het regionale nieuws zitten. Naast het nationale, internationale en regionale nieuws, krijgen Sport en Lifestyle ook veel aandacht. De Limburger is betrokken bij de lezers en de provincie.

Tubantia

Voor het nieuws uit Twente en De Achterhoek, neem je een abonnement op Tubantia. Met 9 regionale edities ben je altijd op de hoogte van wat er in jouw leefwereld speelt en belangrijk is, en ontdek je hoe de vork in de steel zit. Betrokken bij de lezers en de regio, kritisch en onderzoekend. Je krijgt met een abonnement van Tubantia kwaliteit geleverd. Over dat wat jij belangrijk vindt om te weten.

Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

Als enige regionale krant, die wel grensoverschrijdend is, biedt de Provinciale Zeeuwse Courant, beter bekend als PZC, internationaal nieuws binnen de regio. Er zijn 14 verschillende edities, waarvan maar liefst 3 in België. Hierdoor weet jij precies wat je dient te weten, wat jij wilt weten en wat leuk is om te weten, zowel internationaal, nationaal en regionaal.

Een abonnement op Regionale Kranten

Wanneer je een abonnement neemt op een regionale krant, dan krijg je automatisch de editie uit jouw gebied geleverd. Het is meestal niet mogelijk om een editie in een andere regio geleverd te krijgen. De regionale kranten houden je niet alleen op de hoogte van belangrijke buitenlandse en binnenlandse gebeurtenissen, maar zorgen er voor dat jij weet wat er speelt in jouw omgeving, geeft  je duiding en daardoor ben je betrokken bij de wereld, het land en jouw eigen leefwereld.