Volkskrant abonnement

Volkskrant abonnement

Er zijn verschillende Volkskrant abonnementen te krijgen.

  • Digitaal Basis: Je hebt onbeperkt toegang tot Volkskrant.nl en je hebt toegang tot de digitale editie voor je tablet of telefoon.
  • Digitaal: Je krijgt van maandag tot en met zaterdag de digitale krant en je kan onbeperkt artikelen lezen. Je krijgt ook de digitale versie voor je tablet of telefoon. In Topics wordt het nieuws van andere kwaliteitskranten voor jou verzameld en hier heb je ook toegang tot.
  • Weekend: Op zaterdag krijg je de papieren krant en van maandag tot en met zaterdag krijg je ook toegang tot de digitale krant en de versie voor je tablet of telefoon. Ook Topics is toegankelijk voor jou. Bij de extra dikke zaterdagkrant in je bus krijg je ook  het Volkskrant Magazine.
  • Compleet: Met dit abonnement krijg je alles compleet. De papieren krant de hele week en op zaterdag de extra dikke krant in de bus, met het Volkskrant Magazine. En je hebt onbeperkt toegang tot Volkskrant.nl, inclusief de versie voor je tablet of telefoon.
Bekijk prijzen
Volkskrant abonnement

MAAK HIER UW KEUZE!

Actie
Info
Prijs
4 weken
Beste Aanbieding

€ 6,-

 (eenmalig)
Beste Aanbieding
6 dagen p/w de krant Stopt automatisch

€ 6,-

(eenmalig)
Persoonlijke keuze

Vanaf € 2,-

 (eenmalig)
Een op maat gemaakt abonnement Kies zelf uw looptijd

Vanaf € 2,-

(eenmalig)

Over De Volkskrant

Wanneer je meer wilt weten dan het oppervlakkige en eentonige nieuws waar je overal mee doodgegooid wordt, dan lees je de Volkskrant. Deze krant heeft altijd een beetje heen en weer geschoven binnen het politieke spectrum. Tegenwoordig wordt de Volkskrant gemaakt door mensen die alles grond voor je uit zoeken en in begrijpelijke taal uitleggen. Zo wordt je horizon breder en kan je begrip voor meerdere kanten opbrengen. Je kan in gesprek gaan en op die manier dient de Volkskrant de samenleving.

Deze landelijke krant richt zich vooral op de hoger opgeleiden. Er is veel aandacht voor kunst, lifestyle en wetenschap en de opmaak van de krant is gericht op jongere lezers. Diepgaande interviews en onderzoeksjournalistiek horen bij de journalistiek die de krant drijft.

Wat lees je in de Volkskrant?

Door de week vind je in de Volkskrant twee verschillende delen. De nieuwskrant waarin je het belangrijkste nieuws, aangevuld met duiding, analyses en achtergronden zodat je niet alleen maar de platte feiten onder je neus krijgt, maar ook zelf er over kan oordelen.

“V” is het andere deel van de Volkskrant. Hier in vind je alles omtrent cultuur, kunst, media, uitgaan, entertainment, en ook over eten, geschiedenis, lezen en ook het plezier en de lasten van het hedendaagse leven.

Op zaterdag krijg je een extra dikke krant vol met relevante journalistiek. Interviews en verrassende rubrieken, veel ruimte voor verdieping en opinie, achtergronden waardoor jij precies weet wat er allemaal aan de hand is in de wereld en waarom. Het onderdeel Boeken & Wetenschap staat vol met recensies, tips over boeken, columns over literatuur en poëzie, spannende reportages van over de hele wereld over onder meer wetenschap. In het Volkskrant Magazine vind je allemaal persoonlijke verhalen die jou kunnen inspireren, geweldige fotografie, columns met humor en serieuze zaken en reportages over mode, wonen, uitgaan en eten en drinken.

Hoe kan jij de Volkskrant lezen?

Het makkelijkste is natuurlijk om een abonnement te nemen. De Volkskrant is ook op heel veel plaatsen los te krijgen. Bij een digitaal abonnement, kan je eigenlijk meteen inloggen nadat je de mail hebt gekregen met je inloggegevens. Dat gebeurt meteen nadat je het abonnement hebt afgesloten. De papieren versie krijg je ongeveer een week later, voor de eerste keer, toegestuurd. Wil je liever later jouw abonnement beginnen? Dan kan je dat gewoon aangeven.

Voor 7 uur in de ochtend heb jij jouw papieren krant in de brievenbus. Op de website en app vind je de hele dag door updates van het laatste nieuws. Je kan dus altijd en overal kijken of er nog iets  gebeurd is. De Volkskrant staat bekend om de kwaliteitsjournalistiek. Je kan er dus vanuit gaan dat, de informatie de je leest, goed uit gezocht is.

Miljoenen mensen in Nederland komen de Volkskrant dagelijks, wekelijks tegen en het is dan ook niet verrassend dat er meer dan 3,5 miljoen unieke lezers per maand naar de website komen. Via de krant, de app of de website, lezen deze Nederlanders het laatste nieuws en verdiepende achtergronden. Naast het internationale en nationale nieuws, vind je er ook alles over cultuur, sport en natuurlijk is er ook wat showbizz, al is dit bij de Volkskrant redelijk beperkt.

Als je vragen hebt, dan kan je terecht bij de klantenservice van de Volkskrant. Deze helpt jou snel en professioneel verder. Ook als je jouw abonnement wilt opzeggen.

Met de Volkskrant weet jij altijd precies wat er aan de hand is in de wereld en niet alleen omdat je een oppervlakkig nieuwsberichtje hebt gelezen, maar omdat jij alle achtergronden, experts en andere informatie die relevant is, erbij geleverd krijgt. Op die manier kan jij goed onderbouwd, met iedereen het gesprek aan gaan.

Meer lezen over De Volkskrant


Naast de traditionele papieren versie van de Volkskrant, kun je dit dagblad op verschillende manieren digitaal lezen. Het is afhankelijk van welk abonnement je hebt, welke digitale content je kunt lezen. Als je een abonnement hebt op de Volkskrant kun je een account aanmaken. Je koppelt dan je papieren abonnement aan je digitale account en kunt dan gebruik maken van de digitale producten van de krant.Met een account kun je op wel vijf apparaten tegelijk inloggen.

Volkskrant website

Het meest traditionele digitale product van de Volkskrant is natuurlijk de website volkskrant.nl. Hierop is het meest actuele nieuws te lezen. Ook kan de papieren krant hier digitaal worden ingezien. Daarnaast zijn er app’s voor smartphone of tablet en verstuurt Volkskrant verschillende nieuwsbrieven. Ook heeft een abonnee toegang tot Topics. Met Topics krijg je al het nieuws uit 13 verschillende kranten in één overzicht. Zo lees je alles over de onderwerpen die jou interesseren op één centrale plek.

Smartphone App Volkskrant 24/7

De app Volkskrant 24/7 voor smartphone biedt het laatste nieuws en de achtergronden, columns en opiniestukken, videomateriaal, wetenschapseditie en meer. Het is mogelijk om notificaties in te schakelen om altijd direct geïnformeerd te worden van belangrijk nieuws. De app is beschikbaar voor Android (vanaf 5.0) en iOS (vanaf 11.0) via de App Store of Google Play.

Tablet App Digitale Editie

De Volkskrant Digitale Editie is een app voor op je tablet. Je kunt hiermee alle artikelen uit de papieren krant lezen. Maar met deze app kan meer, je profiteert hiermee van alle mogelijkheden die de digitale journalistiek biedt. Er zijn video’s en fotoreeksen te bekijken, podcasts te beluisteren en er zijn links naar andere relevante artikelen. De Digitale editie lees je zoals een papieren krant, met een begin en een einde. Deze app is via de App Store of Google Play te downloaden voor tablets met iOS 11.0 of hoger en Android 5.0 of hoger.

Klassieke Editie

De Volkskrant Klassieke Editie is een app waarmee je een digitale versie van de papieren krant kunt lezen. De artikelen kunnen worden gedeeld en bewaard en de krant kan worden gedownload zodat deze ook zonder internet verbinding kan worden gelezen. De Klassieke Editie kan ook via de website volkskrant.nl worden gelezen.

Nieuwsbrieven

Je kunt er ook voor kiezen om via e-mail verschillende nieuwsbrieven van de Volkskrant te ontvangen. Deze geven een kort nieuwsoverzicht met links naar de artikelen op de website. Er is een aantal verschillende nieuwsbrieven waarvoor je je kunt aanmelden, zoals een Avond-, Lunch en een Ochtendeditie, een breaking news alert en een weekoverzicht. Ook zijn er nieuwsbrieven voor verschillende thema’s: van Kunst & Cultuur, Geschiedenis, Politiek en Wetenschap, tot Reizen, Tech en Werk. Ook kun je je abonneren op een wekelijkse themaquiz en een nieuwsquiz.

Abonnementen

Er zijn verschillende digitale abonnementen mogelijk. Het Volkskrant Compleet abonnement houdt in dat je zes dagen per week de papieren krant ontvangt en onbeperkt toegang krijgt tot alle digitale producten van de Volkskrant en Topics. Daarnaast kun je kiezen voor een Langweekend of Weekend abonnement. Hierbij ontvang je iedere donderdag, vrijdag en zaterdag (bij het Langweekend abonnement) of op zaterdag (bij het Weekend abonnement) de papieren krant en krijg je onbeperkt toegang tot alle digitale producten van de Volkskrant en Topics. Het is ook mogelijk om alleen een abonnement te nemen op de digitale producten van de Volkskrant.

Veel mensen vinden het prettig om de krant ’s ochtends vroeg op de deurmat te vinden. Om er daarna met een lekker kopje koffie eens goed voor te gaan zitten. Over het algemeen wordt de Volkskrant op werkdagen voor zeven uur ’s ochtends bezorgd en op zaterdag voor acht uur. Op de Waddeneilanden wijkt dat af omdat de krant daar via de veerboot aankomt. Op Texel arriveert de krant uiterlijk om half tien. Op Vlieland uiterlijk 13u. Voor Terschelling geldt 12u, Ameland 11u en op Schiermonnikoog komt de krant uiterlijk om twee uur ’s middags aan. De digitale krant staat overigens van maandag tot en met zaterdag al vanaf zes uur in de ochtend klaar.

Geen krant ontvangen?

Als je geen krant hebt ontvangen of een bijlage mist, kun je een melding doorgeven via internet of contact opnemen met de bezorgservice. Een computer met spraakherkenning zorgt voor verdere actie. Alle meldingen over bezorgproblemen worden doorgegeven aan de distributie-afdeling. De bezorger ziet deze klachten en meestal worden deze de volgende dag al verholpen. Mochten er vaker klachten zijn, dan zal worden gekeken of er structureel iets mis is met de bezorger. De Bezorgservice neemt dan contact op om te informeren of de situatie is verbeterd.

Als je niet langer een abonnement op de Volkskrant wil, dan kun je dit tijdens kantooruren telefonisch opzeggen. Daarnaast kun je gebruik maken van een terugbelservice, je hoeft dan niet aan de telefoon te wachten en wordt teruggebeld op een moment dat het jou uitkomt.

Digitaal opzeggen

Opzeggen kan ook via het online opzegformulier. Als je alleen een digitaal abonnement hebt, kun je dit ook via je account stopzetten. Digitale abonnementen zijn maandelijks op te zeggen.

Opzegtermijn en herroeping

Een opzegging moet uiterlijk één maand voor het einde van de abonnements- of actieperiode worden doorgegeven. Daarna kunnen abonnementen maandelijks worden stopgezet. Binnen de eerste twee weken na het afsluiten van een abonnement kan een abonnement worden herroepen door gebruik te maken van een herroepingsformulier.