Wil je eens de andere kant van een verhaal weten, vanuit een andere hoek of visie ergens naar kijken? Dan neem je De Kanttekening. Deze landelijke krant valt op tussen alle andere kranten door een andere visie, onderwerp keuze, transparantie en duidelijkheid. Daarnaast is deze krant ook niet bang om onderwerpen buiten hun eigen comfort zone te onderzoeken. Eigenlijk is het ook niet echt een krant, maar meer een mediaorganisatie met een weekblad, een maandblad, een website, een community en een communicatie- en marketingbureau, maar dat neemt niet weg dat nieuws uit binnen- en buitenland voorop staat.
Deze krant zet zich in om de vooroordelen over anderen en angst voor een ander pro-actief en constructief te bestrijden, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Zonder naïef te zijn. Op een vrije, moedige en inclusieve manier. De voorganger van De Kanttekening, Zaman, werd onder druk van het Turkse Erdogan-regime eerder, in meerdere landen, gesloten. Redacteuren, journalisten, columnisten en lezers sloegen de handen in elkaar en gingen verder onder de huidige naam. Deze krant heeft dus al een heftig verleden, wat een indicatie voor de kwaliteit is. Schijnbaar zo accuraat en kwalitatief hoog, dat het door censurerende regimes verstoten werd, in meerdere landen.
De Kanttekening is geen gewone krant en het nieuws dat je hier in vindt, is dan ook niet het standaard nieuws, van een standaard kant bekeken en belicht. De onderwerpen lopen uiteen van nieuws, samenleving en de wereld, tot kunst & cultuur en zingeving, maar ook interviews, het DK-panel, columnisten en het katern Op & Top. De onderwerpen herken je uit je dagelijkse leefwereld, maar worden anders belicht dan je gewend bent van de mainstream media. Verhalen van ver weg en dichtbij. Onderzoek naar precaire onderwerpen, en vooral niet bang om onderwerpen aan te snijden die maatschappelijk gevoelig liggen.
Nederland is een multiculturele samenleving, en daar besteedt deze krant dan ook veel aandacht aan. Hoe denken mensen over andere culturen? Wat is de achtergrond van een verhaal? Worden bepaalde onderwerpen wel uitgezocht? En gecontroleerd of gefact checked? De Kanttekening is zeer betrokken bij de lezers en nog meer bij wat de lezers bezig houdt. Op het gebied van samenleving en cultuur, maar zeker ook op het gebied van politiek en wereldgebeurtenissen. Dankzij diepgravend onderzoek en diepgaande interviews, gedaan door professionele journalisten, worden alle dagelijkse zaken voor jou doorgespit en uitgezocht om zo tot een waar verhaal te komen.
Een abonnement op De Kanttekening zorgt er voor dat jij het magazine thuis gestuurd krijgt, en afhankelijk van het abonnement dat je kiest, zijn er zelfs meet-ups met andere lezers en journalisten en columnisten, die jou de gelegenheid bieden om nog dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan, met mensen die net als jou, verder kijken dan hun neus lang is en meer willen weten dan wat ze op het eerste gezicht zien. De website en de app worden geregeld bijgewerkt en nieuwe onderwerpen, verhalen, nieuwsberichten en andere artikelen, vind je hier allemaal makkelijk terug.
Het magazine komt 1 keer per maand uit en dat 11 keer per jaar. Met een abonnement krijg je deze thuis bezorgd. Naast het magazine zijn er ook boeken waarop jij je ook kan abonneren. De Nieuwe Nederlander krijgt veel ruimte in de De Kanttekening. Op deze manier hoopt deze krant om voor wederzijds begrip te zorgen, elkaar te leren accepteren en men kan meer lezen dan alleen de kant die ze gewend zijn te horen. Allemaal aan de hand van kwaliteitsjournalistiek. Maar journalisten zijn niet de enige professionals. Er werken ook antropologen, cultuurhistorici en professionals van andere gerelateerde beroepen mee aan het magazine.
De Kanttekening is er voor lezers die betrokken zijn met de maatschappij en hun directe leefwereld. Mensen met een open geest die andere culturen verwelkomen of er huist meer over willen weten. De Kanttekening is er voor iedereen die behoefte heeft aan een ander geluid, een andere blikveld, voor iedereen die snapt dat de wereld groter is dan onze directe leefomgeving.