DD24_25.png

Abonnement Donald Duck

Iedere week het leukste weekblad van Nederland automatisch op de deurmat. Met de Donald Duck beleef je de mooiste avonturen van oom Donald, zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, oom Dagobert, Katrien en alle andere bewoners van Duckstad.

Lachen met de leukste moppen uit de moppentrommel en de altijd slimme Willie Wortel doet je versteld staan van zijn bijzondere uitvindingen.
 

Bekijk prijzen
DD24_25.png

MAAK HIER UW KEUZE!

Actie
Info
Prijs
De hele MikMak!
Beste Aanbieding

€ 2,95

 (wekelijks)
Beste Aanbieding
Nu met 54% korting! Ontvang ook de Donald Duck Extra + Donald Duck Pocket!

€ 2,95

(wekelijks)
Donald Duck - 6 maanden
Beste Aanbieding

€ 1,95

 (wekelijks)
Beste Aanbieding
Nu met 53% korting! Lezen via Tijdschrift.nl

€ 1,95

(wekelijks)
Proefabonnement

€ 12,

 (eenmalig)
Nu met 33% korting! 4 nummers | Stopt vanzelf!

€ 12,

(eenmalig)
DubbelDuck - 6 maanden

€ 2,50

 (wekelijks)
Nu met 51% korting! Donald Duck + Donald Duck Extra

€ 2,50

(wekelijks)
Digitaal - 1 jaar

€ 2,10

 (wekelijks)
Nu met 9% korting! Toegang tot de Donald Duck-app!

€ 2,10

(wekelijks)

Kies een passend Donald Duck abonnement

Een kinderbladen abonnement van Donald Duck is goedkoper dan iedere week een los exemplaar kopen in de winkel. De prijs van een voordeligste Donald Duck abonnement is € 1,95 per week (€7,80 per maand). Deze abonnementen kun je voorjezelf afsluiten, of cadeau voor iemand anders doen. Voor de echte Donald Duck fans zijn er uitgebreidere abonnementen beschikbaar.

Bij een DubbelDuck abonnement ontvang je niet alleen de Donald Duck, maar ook 15 keer de Donald Duck Extra. Liever de hele MikMak? Je ontvangt dan naast de Donald Duck Extra en de Donald Duck ook 13 keer per jaar een Donald Duck Pocket. Wil je alleen een abonnement voor Donald Duck Pocket dan is dit ook mogelijk.

Geef een Donald Duck jaarabonnement cadeau

Je kunt een Donald Duck abonnement natuurlijk ook cadeau geven aan een vriend of familielid. Leuk om weg te geven, maar nog veel leuker om te krijgen. Voordeel is ook dat cadeau abonnementen automatisch stoppen en niet opgezegd hoeven te worden. Kies je favoriete abonnement en geef dit cadeau.

Daarnaast kun je bij het geven van een abonnement aan een vriend of vriendin ook samen spelletjes spelen op Duckworld tegen of met elkaar!

Een abonnement om cadeau te geven bestaat uit 9 nummers, daarna stopt het abonnement automatisch. Zo heeft diegene die hem krijgt daar geen omkijken naar, en krijgt u ook geen extra kosten.
 

Verschillende soorten Donald Duck abonnementen

Voor ieder wat wils! Er zijn meerdere pakketten beschikbaar met elk een kleine meerprijs, kijk hier voor de actuele prijzen.

Wij hebben de soorten pakketten hier voor u opgesomd. Welke kiest u?

Donald Duck

 • Donald Duck
 • Toegang tot de DuckApp
 • Eenvoudig opzegbaar
 • Inclusief digitaal lezen via tijdschrift.nl

DubbelDuck (6 maanden)

 • Donald Duck
 • Donald Duck Extra
 • Korting in de DuckShop en DuckTypen
 • Inclusief digitaal lezen
 • Eenvoudig opzegbaar

De hele Mikmak (6 maanden)

 • Donald Duck
 • Donald Duck Extra
 • Donald Duck Pocket
 • Inclusief digitaal lezen
 • Eenvoudig opzegbaar

 

Het Donald Duck abonnement met extra voordeel

De Donald Duck lezen met een abonnement is voordeliger dan elke week een los exemplaar kopen in de winkel. Maar dat zijn nog niet alle voordelen van een abonnement, daarnaast heb je ook nog de volgende voordelen:

 • Als eerste iedere week de Donald Duck op de mat.
 • Exclusieve kortingen in de Duckstadshop en bij DuckTypen.
 • Vier extra specials, deze zijn alleen voor abonnees.
 • Gratis toegang tot de DuckApp
 • Digitaal lezen op je tablet of smartphone.

 

Hoe sluit je een abonnement af?

Je kunt een abonnement op de Donald Duck heel eenvoudig online afsluiten, hierbij krijg je direct te zien wanneer het blad de eerste keer op de deurmat ligt.

Ongeacht welk abonnement je pakt van de Donald Duck, hij zal de komende tijd 57x op je mat komen in 12 maanden. Dat is dus minimaal elke week een nieuw tijdschrift met nieuwe avonturen!

Daarnaast heeft Donald Duck ook altijd nog meer aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken, zodat je altijd het voordeligst uit bent!

 

Een speciaal tijdschrift voor de kleine Donald-ukjes

Ook wanneer je kind nog wat te jong is voor de ‘normale’ Donald Duck, bijvoorbeeld als de leesvaardigheid nog niet zo goed is, is daar een speciaal tijdschrift voor!

Donald heeft namelijk hiervoor de Donald Duck Junior uitgebracht, die speciaal voor de kleintjes onder ons ontworpen is.

Het is een reeks van 26 nummers, die om de 2 weken verschijnt. Wanneer je alle 26 nummers ontvangen hebt is het een mooie kans om over te stappen naar het ‘normale’ Donald Duck tijdschrift.

Aangezien er geen nieuwe nummers bij geschreven worden voor de Junior zul je na die 26 nummers identiek dezelfde nummers ontvangen.

Katrien Duck tijdschrift

Ook is er een speciaal tijdschrift geschreven voor de meisjes, namelijk het Katrien Duck tijdschrift.

Deze is geschreven met een totaal aantal nummers van 39. Je ontvangt er 13 per jaar, waar je dus mooi 3 jaar zoet mee bent.

Ook bij dit tijdschrift geld weer, er worden geen nieuwe nummers geschreven. Na 39 nummers ontvang je dus zo goed als identiek dezelfde. Wanneer je dus alle nummers ontvangen hebt is het ook hier weer een mooie gelegenheid om een abonnement op de Donald Duck te nemen.

Meer lezen over Donald Duck


Spelenderwijs leert je kind blind typen in DuckTypen. Als verslaggever van de Duckstadkrant gaat je zoon of dochter aan het werk. De cursus oefeningen zijn gecombineerd met games, hierdoor blijft de typecursus leuk voor de kinderen tot het eind.  

Cursusopbouw

De DuckTypen bestaat uit totaal zes kranten, iedere krant heeft totaal vijf artikelen. Verschillende opdrachten bestaat uit artikelen die zijn samengesteld volgens een bestaande lesmethode. 

Je dochter of zoon leert de toetsen blind te vinden op een speelse manier. In de cursus worden meerdere rijen en later het hele toetsenbord gebruikt bij de verschillende opdrachten.  

Meester Warbol’s begeleiding

Het is natuurlijk van groot belang dat je kind gemotiveerd de taken blijft volgen en maken. De begeleiding van de cursus ligt in handen van meester Warbol. Hij zorgt ervoor dat je dochter of zoon gemotiveerd blijft tijdens de opdrachten met stimulerend en positief commentaar. 

De toekomst en DuckTypen

In de 21e eeuw kunnen kinderen niet meer zonder typen, blind typen zal een belangrijke rol gaan spelen op school. Snelheid en vaardigheid zijn nodig om mee te kunnen komen op school. Niet op het toetsenbord hoeven te kijken scheelt niet alleen tijd maar is ook vele malen eenvoudiger.

DuckTypen voor kinderen met dyslexie

De cursus DuckTypen heeft ook een versie voor kinderen die dyslexie hebben. Het spelelement is behouden gebleven, maar de leesbaarheid is verbeterd zodat een kind met dyslexie ook spelenderwijs blind kan leren typen.

De volgende onderdelen zijn beschikbaar om te gebruiken:

 • Geluid ondersteuning bij de oefeningen
 • Uitgebreide hulp van meester Warbol
 • Duidelijke kleurcontrasten
 • Speciaal lettertype voor dyslexie

Ouders kunnen deze functie in het dashboard heel eenvoudig aan en uitzetten.

DuckTypen leert je kind efficiënt typen

Je kind heeft sneller zijn werk af als hij of zij niet iedere keer naar het toetsenbord hoeft te kijken onder het typen. De focus van de opdrachten ligt op de inhoud, niet op het toetsenbord. Dit houdt in de dat je kind meer geconcentreerd is, zo doet hij of zij meer in dezelfde tijd, zonder afgeleid te worden door het toetsenbord.

Een goede lichaamshouding voor kinderen

Zoeken naar de toetsen is ook niet goed voor de lichaamshouding van je zoon of dochter. Daarom is de cursus DuckTypen ideaal voor je kind, omdat je kind blind leert typen zal het altijd de goede lichaamshouding hebben tijdens het typen. Ook leert je kind met tien vingers typen, de kans op RSI wordt hiermee verkleind. 

Tijdsduur voor de kinderen

Ieder deel van de cursus bestaat uit een aantal artikelen, deze bevatten een aantal leer oefeningen en spellen. De beste manier voor je kind om het te leren is vijf keer per week 30 minuten per dag te oefenen. 

Rond je kind 2 opdrachten per dag af dan is de cursus in vijf a zes maanden afgerond. Haasten is niet nodig omdat de licentie maar liefst een jaar lang geldig is voor de cursus, hierdoor kan je kind in zijn eigen tempo werken.

Dashboard voor ouders

Als ouder kun je precies zien hoe je zoon of dochter presteert en de voortgang kunt volgen. Het dashboard voor de ouders laat precies zien welke scores je kind heeft behaald, en met hoeveel aanslagen hij of zij al blind kan typen. 

Leuk detail is dat je als ouder motiverende berichtjes vanuit het dashboard naar je kind kunt schrijven.

Motivatie voor de cursus DuckTypen

De motivatie behouden om de cursus te blijven doen is niet altijd even eenvoudig voor kinderen. DuckTypen doet er alles aan om de cursus zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de kinderen. De kinderen kunnen onder andere Duckse Duiten verdienen voor extra spulletjes of voor haar of zijn avatar.

Log je minimaal drie keer per week in, of doe je extra oefeningen dan kun je Duckstadse Duiten verdienen.

DuckTypen voor scholen

Voor de toekomst van de kinderen is een typediploma bijna onmisbaar. Scholen hebben ook de mogelijkheid om DuckTypen te bestellen. Verschillende oefeningen voor de kinderen, waarbij langzaam wordt opgebouwd tot het hele toetsenbord wordt gebruikt. 

De cursus wordt geheel online gegeven, daarom is het ook mogelijk om de kinderen huiswerk mee te geven. De totale lengte van de cursus is een jaar.

DuckTypen advies op maat voor scholen

Scholen krijgen korting bij de cursus DuckTypen, vanaf 10 leerlingen wordt er een advies op maat gemaakt voor een optimale inpassing in het lesprogramma. Door een offerte aan te vragen weet je precies als school waar je aan toe bent.

Ook een dashboard voor leraren

De leerkracht kan ook de kinderen volgen wat zij hebben gedaan met de cursus en de resultaten die daarbij horen. Ook het aantal aanslagen per minuut is in te zien voor de leerkracht. De resultaten kunnen gedeeld worden met de ouders in het systeem.

Diploma na afronden van de cursus DuckTypen

Zodra een kind alle spelletjes en oefeningen heeft voltooid van DuckTypen, krijgt hij of zij een digitaal diploma. Hierop staat de naam van je kind en is ondertekend door Donald Duck.

Heb je een Family of Premiumpakket dan ontvang je een persoonlijke Donald Duck en wordt het diploma thuisgestuurd. Binnen drie weken heb je het diploma in huis.

Kun je ook extra oefenen met DuckTypen?

Alle levels die zijn behaald kunnen weer opnieuw worden gespeeld, dus je kunt iedere keer proberen je score te verbeteren. Dit kan stimulerend werken voor de kinderen.

Niveau van de cursus is aan te passen

Het niveau van de cursus staat ingesteld op een gemiddeld niveau. Dit kun je eenvoudig aanpassen in het dashboard van de ouderen. Je kunt kiezen voor makkelijk, gemiddeld of moeilijk. 

DuckTypen wordt gespeeld door kinderen vanaf 7 jaar. Ook oudere kinderen en volwassenen kunnen gebruik maken van de cursus, wil je weten of de cursus geschikt is voor jouw kind dan kun je een proefles spelen.

Korting  voor abonnees

Als abonnee van Donald Duck krijg je 25% korting op de cursus DuckTypen, tijdens speciale acties kan de korting wel veranderen. Dan geldt de hoogste korting voor een abonnee. Heb je een kortingscode als niet abonnee dan dien je deze in te vullen bij bestellen.

Heb je een Premium of Familypakket afgesloten dan krijg je een aantal extra’s thuisgestuurd. Na ontvangst van de betaling ontvang je de starterskit, levering duurt ongeveer maximaal 6 weken. 

Kun je met meerdere op 1 account spelen met DuckTypen?

Je kunt niet met meerdere op 1 account DuckTypen. Er wordt precies bijgehouden op welk niveau een kind zich bevindt. Het cursus account is dus strikt persoonlijk.

Conclusie

DuckTypen is een leuke en zeer leerzame manier voor kinderen om blind te leren typen. Doordat de cursus zit verpakt in een aantal verschillende games vinden kinderen het leuk om te typen, dat je de score iedere keer kunt verbeteren maakt je zoon of dochter nog gemotiveerder om het iedere keer beter te doen.

Ouders en begeleiders hebben de optie om hun kind/leerling in de gaten te houden, de vorderingen en resultaten kunnen vanuit het dashboard worden bekeken. Meester Warbol houdt de kinderen ook gemotiveerd met zijn commentaar. 

DuckTypen is dus hét ideale leertraject voor uw kind om blind te leren typen.

Duckworld is een online wereld vol met leerzame, grappige spelletjes. Donald Duck en natuurlijk alle andere vertrouwde figuren uit Duckstad loop je daar tegen het lijf. Met meer dan twintig 3D minispellen kunnen kinderen, als echte inwoner van Duckstad op een speelse en veilige manier spelen. Op een grappige en leuke manier worden kinderen zo wijzer! Kun je niet wachten en klik hier als je meteen wilt weten wat de duckworld kost!

Vrolijk wijzer worden in Duckworld!

Kinderen beleven de spannendste avonturen in Duckworld met alle vertrouwde figuren uit het weekblad van Donald Duck. Ongemerkt oefenen zij lesstof van de basisschool tijdens het spelen.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan probleemoplossend vermogenondernemerschap en samenwerken. Donald Duck en zijn vrienden zijn niet alleen leuk, maar ook nog eens heel erg leerzaam voor kinderen.

Ontwikkeling van het spel

De makers van het Donald Duck weekblad hebben de game ontwikkeld in samenwerking met The Walt Disney Company. Een wereldwijde primeur voor het weekblad Donald Duck. Duckworld is opgebouwd uit leuke grappige en leerzame korte spellen van zo’n 15 minuten.

Op deze manier hoeven kinderen geen uren achter de computer te zitten om plezier te hebben. De spelletjes zijn zonder reclame en ook tussentijdse betalingen zijn niet mogelijk. Je kind speelt dus altijd veilig en verantwoord!

Kinderen worden goed beschermd

Kinderen die willen spelen kunnen alleen een avatar kiezen en een naam die vastgesteld staat in een lijst. Chatten tijdens het spelen is niet mogelijk, zo sluit je uit dat er mensen misbruik maken van het spel. Tegen vreemden spelen is niet mogelijk, alleen bekenden kun je uitdagen om tegen te spelen. Iedereen kan dus onbezorgd spelletjes spelen in Duckworld met Donald Duck en zijn vriendjes.

Ga op ontdekkingstocht in de stad en beleef de spannendste avonturen. Duckworld bevat heel veel leuke, leerzame en spannende games.

Duckstadse Duiten

Door buurman te worden van Donald Duck, en allerlei baantjes aan te nemen verdien je Duckstadse Duiten. Koop kleding bij B-Cool en bouw je eigen zeepkist. Laat je niet kisten door Donald Duck en ga je eigen weg!

Ooit wel eens het geldpakhuis van Dagobert Duck gezien? Nu is je kans om er een kijkje te nemen! Race je liever met je zeepkist van een hoge berg af? Ook dat kun je doen in Duckworld. Meester Warbol is op zoek naar de letterdief, help jij hem mee de boef te vangen?

Een spelletje spelen is leerzaam en leuk in Duckworld!

In Duckworld leer je ook nog eens rekenen, je woordenschat wordt groter, aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands en Engels. Donald Duck is toch nog zo gek niet. Ontdek de stad met allemaal leuke spelletjes die je altijd kunt spelen!

Abonnement en Duckworld

Om alle spellen te kunnen spelen in Duckworld heb je een abonnement op een tijdschrift nodig, verschillende abonnementen geven je toegang tot de binnenstad van Duckworld waar je alle leerzame en leuke spellen kunt spelen. Neem bijvoorbeeld het Katrien Duck abonnement wat speciaal voor meiden is!

Iedereen kent haar wel, de alom bekende Katrien Duck waar Donald Duck altijd indruk op wil maken. Ook zij heeft haar eigen maandblad speciaal voor alle meiden. Met een abonnement op Katrien Duck ontvang je veertien keer per jaar de spannendste avonturen van Katrien en haar nichtjes Babetje, Lizzy en Juultje.

Romantische afspraakjes met Donald Duck

Kom alles te weten over Katrien Duck en de romantische afspraakjes die zij heeft met Donald Duck, zal het Donald eindelijk lukken om ervoor te zorgen dat Katrien verliefd wordt op hem? Ook de hilarische uitstapjes met de Duckstadse damesclub kom je alles over te weten, Katrien geeft ook hippe tips in iedere aflevering van het maandblad.

De totale reeks van Katrien Duck bestaat uit 39 edities en na 3 jaar verschijnen er identieke nummers. Volg Katrien Duck daarna in het Donald Duck weekblad.

Voor de kleintjes, Donald Duck Junior!

Donald-ukjes leren vanaf 5 jaar met een Donald Duck Junior abonnement spelenderwijs lezen. Maar dat is niet alles, ook de inwoners van Duckstad leren de ukjes natuurlijk kennen. De Donald Duck Junior heeft speciaal voor de Donald-ukjes extra grote letters, overzichtelijke bladzijden vol spellen en leuke strips.

De Donald Duck Junior komt iedere 2 weken uit, dit betekent dus 26 keer per jaar genieten voor de Donald-ukjes. De complete reeks bestaat uit 52 edities, na 2 jaar verschijnen bijna identieke nummers.

Maar na 2 jaar Donald Duck Junior gelezen te hebben, zijn de Donald-ukjes wel helemaal klaar om de normale Donald Duck te lezen! Ze kunnen nu bijvoorbeeld over stappen naar het weekblad.

Een Dubbel Duck is dubbel plezier met extra veel Donald Duck. Een Dubbel Duck abonnement geeft jou niet alleen het stripblad, maar je krijgt ook nog eens 15 keer de Donald Duck Extra! Dit stripblad is een extra uitgave die iedere 4 weken op je deurmat valt en waardoor jij nog meer kan genieten van Donald Duck en al zijn vriendjes!

Donald Duck is al een oude opa! Maar over zijn precieze leeftijd verschillen de meningen nogal. Hij zou samen met zijn zus Dumbella geboren zijn op 9 juni 1934. Volgens sommige experts is hij namelijk al in 1920 geboren. Als kind was Donald Duck ook al in stripverhalen te vinden, namelijk in deel XI van De jonge jaren van Oom Dagobert. Dit speelt zich af in 1930. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe oud hij werkelijk is, want Donald Duck en zijn vriendjes blijven voor eeuwig jong!

Donald Duck wordt niet maar door 1 persoon getekend. De eerste Donald Duck, zoals wij hem vandaag kennen, werd getekend door Art Babbitt en Dick Huemer. Dat was in een animatiefilmpje. Daarna werd hij getekend door Al Taliaferro voor een krantenstrip. De wereld van Donald Duck werd daarna ontworpen door Carl Barks. Dus alle vaste personages en Duckstad.

In Nederland werken diverse tekenaars mee aan de Donald Duck. Dit zijn onder andere Wilma van den Bosch, Sander Gulien, Bas Heymans, Mau Heymans, Mark de Jonge, Daan Jippes, Michael Nadorp, Jan-Roman Pikula, Viktor Venema en Ben Verhagen.

Art Babbitt en Dick Huemer waren de eerste makers van Donald Duck. Tegenwoordig wordt Donald Duck gemaakt door The Walt Disney Company. Donald Duck heeft een hele geschiedenis met diverse tekenaars en ontwikkelaars. Wist je ook dat zijn volledige naam Donald Fauntleroy Duck is?

Dat ligt een beetje aan welk abonnement je hebt. De Donald Duck wordt iedere week bij jou thuis bezorgd. Donald Duck Junior komt iedere 2 weken bij jou op de deurmat. De Donald Duck Extra krijg je iedere maand bezorgd, dat geldt ook voor Katrien Duck en de Donald Duck Pockets.

Je kan combinatie abonnementen nemen en dan raak je niet uitgelezen!

Donald Duck Junior is het kleine broertje van Donald Duck. Vanaf een jaar of 5 kan je spelenderwijs leren lezen en kennismaken met de andere bewoners van Duckstad. Er zijn leuke spelletjes om te spelen en strips om samen te lezen. Ook heeft Donald Duck Junior veel grotere letters zodat het allemaal wat makkelijk gaat. Donald Duck Junior komt iedere twee weken uit en loopt 2 jaar. Daarna begint het opnieuw zodat de “lesstof” ongeveer gelijk blijft. Na twee jaar heb je namelijk al zoveel geleerd dat je over kan stappen naar de Donald Duck voor grotere kinderen.

Je kan de digitale versie van Donald Duck meteen lezen als je lid bent geworden. En je kan ook nog eens tot 3 maanden terug alle Donald Ducks lezen. Dit kan je doen op je tablet of telefoon. Je hoeft alleen maar de app van Tijdschrift.nl te downloaden en in te loggen met je postcode en abonneenummer. Je vindt jouw abonneenummer in de welkomst mail die je krijgt nadat je het abonnement hebt afgesloten.

Ben jij een echte Donald Duck fan? Misschien wel de allergrootste fan die er is? Dan is Donald Duck de hele Mikmak speciaal voor jou! Wanneer je kiest voor een abonnement op de hele Mikmak dan krijg jij niet alleen iedere week de Donald Duck, maar ook iedere maand de Donald Duck Extra en een jaar lang de Donald Duck pockets. Let op! Dit is alleen voor de echte Donald Duck fans!

Donald Duck Extra is een extra vierwekelijkse uitgave van de Donald Duck. Hier in vind jij nog meer stripverhalen van onder meer De Zware Jongens en Dagobert Duck. Doordat je de Donald Duck Extra iedere 4 weken krijgt, krijg je per jaar 13 nummers! Het is dubbel zo dik als de Donald Duck, dus dubbel veel leesplezier. Klik hier om de Donald Duck extra's te bekijken!