kidsweek abonnement

Kidsweek abonnement

Kidsweek heeft 3 varianten abonnementen. Bij alledrie krijg je elke donderdag Kidsweek in je brievenbus. Elke week krijg je een nieuwsbrief waar in het belangrijkste nieuws staat, en waarin les- en uittips voor ouders zijn toegevoegd.

 • Het kennismakingsabonnement duurt tien weken en dit abonnement stopt van zelf. Je hebt er dus geen omkijken naar en het is dus ook ideaal als cadeautje.
 • Er is ook een abonnement met een cadeau. Je kan dan kiezen voor een half jaar of een jaar. Dit abonnement dien je wel op tijd stop te zetten. Anders loopt het stilzwijgend door. Na de abonnementsperiode is de Kidsweek maandelijks opzegbaar.
 • Je kan ook kiezen voor een abonnement met korting, in plaats van voor een cadeau. Hoe langer het abonnement loopt, des te hoger de korting die je krijgt. Je kan kiezen voor een halfjaarabonnement, een jaarabonnement of een tweejaarabonnement. Ook dit abonnement dien je op tijd stop te zetten, anders loopt het stilzwijgend, voor onbepaalde tijd door, maar is het wel maandelijks opzegbaar.

Het is ook mogelijk om eenmalig een pakket Kidsweek kranten aan te vragen. U krijgt dan 50 kranten in een keer tegen een voordelig tarief. Per 50 kranten kan je aangeven hoeveel pakketten je graag wilt ontvangen.

Bekijk prijzen
kidsweek abonnement

MAAK HIER UW KEUZE!

Actie
Info
Prijs
13 nummers
Beste Aanbieding

€ 20,-

 (Eenmalig)
Beste Aanbieding
Bestel nu met 33% Korting!  

€ 20,-

(Eenmalig)
26 nummers

€ 48,90

 (Eenmalig)
Bestel nu met 18% Korting!  

€ 48,90

(Eenmalig)
48 nummers

€ 1,63

 (wekelijks)
Bestel nu met 14% Korting!  

€ 1,63

(wekelijks)

De Kidsweek

Kidsweek is de krant voor kinderen. Als ouder zijnde wil je niet alleen dat jouw kind weet wat er aan de hand is in de wereld, maar ook dat ze het snappen en begrijpen. Net als in de echte krant vindt je in Kidsweek het belangrijkste wereldnieuws, op een voor kinderen begrijpelijke manier uitgelegd, en natuurlijk onderwerpen die specifiek gericht zijn op kinderen. Denk dan onder meer aan dieren en sport, maar ook raar-maar-waar-nieuws. Dit houdt het voor kinderen interessant, leuk en dicht bij huis.

Iedere donderdag wordt de krant geleverd en staat dan vol met nieuws uit binnen- en buitenland. Nieuws over dieren en sport, maar ook leuke weetjes, puzzels, grappige moppen en prijsvragen. Je vindt het allemaal in de Kidsweek. Ook op de website kan je terecht voor nog meer nieuws, maar hier vind je ook filmpjes, quizjes, moppen en nog heel veel andere dingen.

Hoe kan jij de Kidsweek lezen?

Iedere donderdag ligt de Kidsweek in de winkels, en met een kinderblad abonnement krijg je de Kidsweek thuis in je brievenbus. Er is geen vakantiestop mogelijk en je kan je abonnement in laten gaan wanneer je wilt. Op de website van Kidsweek kan je het nieuws lezen, maar ook nog andere dingen doen en lezen. Je kan een account aanmaken en er zijn quizjes, rare weetjes, informatie over dieren, en ook filmpjes, moppen, en je kan je abonneren of in de shop rondkijken.

Kidsweek in de klas

Kidsweek in de klas biedt wekelijks lesmateriaal op basis van de journalistieke teksten uit de Kidsweek, met als kerndoelen Begrijpend Lezen en Wereld & Taal.

Begrijpend Lezen is bedoeld voor groep 4 tot en met 8. Er zijn drie verschillende niveaus en het lesmateriaal bestaat uit de krant Kidsweek, lesboekjes en lessen en de digitale leeromgeving. Er is aandacht voor Kennis van de wereld, technisch lezen, het toepassen van strategieën en de woordenschat. Kinderen leren hierdoor makkelijker begrijpend lezen.

Werel & Taal is er voor groep 5 tot en met 8 en wordt in twee niveaus aangeboden. Met de artikelen uit Kidsweek gaan leerlingen aan de slag met geïntegreerde opdrachten over wereldoriëntatie en taal. De teksten zijn uitgebreid, hun taalontwikkeling groeit daardoor en daarnaast leren ze ook nog een heleboel over de grote wereld om ons heen.

Je kan een gratis informatiepakket aanvragen en er zijn 3 verschillende abonnementen.

Digitaal Jaarabonnement (wekelijks)

 • Begrijpend Lezen
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Strategietoetsen en remediëringsbladen
 • lessen begrijpend luisteren extra

Proefabonnement van 6 weken

 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Strategietoetsen en remediëringsbladen
 • lessen begrijpend luisteren extra
 • Pakket met 15 of 30 kranten

Jaarabonnement (wekelijks)

 • Begrijpend Lezen
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Strategietoetsen en remediëringsbladen
 • lessen begrijpend luisteren extra
 • Pakket met kranten en lesboekjes

Voor Wereld & Taal kan je een apart abonnement afsluiten, ook hier zijn er 3 verschillende mogelijkheden.

Digitaal Jaarabonnement (wekelijks)

 • Wereldoriëntatie
 • Lessen Taal en Wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Toegang tot het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveaus

Proefabonnement 6 weken

 • Lessen Taal en Wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Toegang tot het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveaus
 • 15, 30 of meer kranten

Jaarabonnement (wekelijks)

 • Wereldoriëntatie
 • Lessen Taal en Wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Toegang tot het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveaus
 • Pakket met kranten

Kidsweek bereidt kinderen voor op de grote wereld. De krant lezen is leuk! En dankzij de manier waarop Kidsweek ontwikkeld en tot stand gebracht wordt, leren kinderen kennis maken met het nationale en internationale nieuws, leren ze wat voor een informatie wel en niet belangrijk is, stimuleert het lezen van de krant het begrijpend lezen en doen ze kennis van de wereld op. Of het nu voor thuis is of in de klas, met Kidsweek zijn kinderen op een leuke manier bezig met de wereld om hen heen.

Meer lezen over Kidsweek


Je vertelt nooit meer een oude grap als je de Kidsweek moppen leest. De moppen en raadsels zijn afkomstig van lezers van het weekblad en worden ook op de website gepubliceerd. Hier vind je een oneindig aantal leuke grappen en raadsels ingestuurd door leeftijdsgenoten.

Kidsweek Moppen App

Daarnaast is er de Kidsweek Moppen App. Hierin worden de beste grappen uit de krant verzameld door de redactie. Behalve moppen vind je met deze app het beste nieuws over sport en dieren, binnen en buitenland. Bovendien zijn de leukste filmpjes hier te zien. De app is gratis en is beschikbaar voor Android en iOS.

Wordt je kind te groot voor Kidsweek of wil je om een andere reden het abonnement opzeggen? Dat kan natuurlijk. Op de website van de krant vind je een speciaal formulier om het abonnement op te zeggen. Hierin geef je alle gegevens van de abonnee aan en de reden voor opzegging. Ook kun je nog een extra tip voor de redactie achterlaten. Een abonnement opzeggen kan ook via e-mail of via de lezersservice.

Verschillende abonnementen

Er zijn verschillende soorten abonnementen op Kidsweek. Een proefabonnement loopt aan het einde van de periode automatisch af en hoeft dus niet te worden opgezegd. Ook een cadeau-abonnement loopt automatisch af. Daarnaast zijn er vaste abonnementen. Deze kennen een betaling per half of heel jaar. Dit zijn doorlopende abonnementen die moeten worden opgezegd, anders lopen ze automatisch door.

Doorlopend abonnement opzeggen

Doorlopende abonnementen worden automatisch verlengd. Wil je een doorlopend abonnement opzeggen? Dan moet je dat uiterlijk een maand voor het einde van de betaalperiode doorgeven. Daarna kan een abonnement maandelijks worden opgezegd, tegen het einde van de volgende maand.

Lezersservice

Bij vragen over het abonnement kun je contact opnemen met de lezersservice. Deze is dagelijks telefonisch bereikbaar.

Kinderen lezen steeds minder. Leerkrachten merken dan ook dat begrijpend lezen voor steeds meer kinderen lastig is. Begrijpend lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Als een kind tekst goed begrijpt, kan het ook gemakkelijker de leervakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde en bijvoorbeeld redactiesommen onder de knie krijgen.  Begrijpend lezen kan worden geoefend. Een manier is door het gewoon vaak te doen. Als een kind vaak leest, wordt het getraind om de juiste informatie uit teksten te halen.

Kidsweek in de klas

Kidsweek draagt haar steentje bij aan het helpen van kinderen bij begrijpend lezen. De makers van de krant heeft lesmateriaal voor begrijpend lezen voor basisschoolkinderen ontwikkeld. “Kidsweek in de Klas - Begrijpend Lezen” is bedoeld voor groep 4 tot en met 8 en dekt de kerndoelen voor begrijpend lezen. Er is lesmateriaal op niveaus A, B en C. Niveau A is bedoeld voor groep 4, niveau B voor groep 5/6 en niveau C is geschikt voor leerlingen van groep 7-8. Iedere week krijgt de school het lesmateriaal, bestaand uit de Kidsweek krant, lesboekjes en lessen in een digitale omgeving.

Actualiteit voorop

De lessen gaan in op de actualiteit, doordat er wekelijks artikelen in Kidsweek staan over dingen die in de wereld gebeuren. Zo zijn de onderwerpen van de lessen herkenbaar voor de leerlingen en worden zij gestimuleerd om hier meer over te weten te komen. De lessen hebben tot doel het technisch lezen te verbeteren en de woordenschat van kinderen te vergroten. Ook worden strategieën aangereikt om het begrijpend lezen te verbeteren.

Woordenschat uitbreiden

Tijdens de lessen wordt een aantal van de artikelen uit Kidsweek gelezen. Om de woordenschat van de kinderen uit te breiden zullen moeilijke woorden worden geselecteerd en besproken. Om te controleren of deze moeilijke woorden zijn blijven hangen, wordt na drie weken een quiz gedaan waar ze de betekenis van deze woorden moeten aangeven.

Lesmethode in vier onderdelen

De lesmethode van Kidsweek begrijpend lezen bestaat uit vier onderdelen: Pre-teaching, een lesinstructie, een digibordles en een verwerkingsopdracht.

Pre-teaching

Voor kinderen die moeite hebben met technisch en begrijpend lezen kan de tekst voorafgaand aan de les al gelezen worden. Kidsweek heeft hiervoor pre-teaching lessen van 10 minuten die voorafgaand aan de normale les aan kleine groepjes kunnen worden gegeven. Hierdoor kunnen kinderen die moeizamer lezen de klassikale les gemakkelijker volgen.

Lesinstructie

De lesinstructie beschrijft welke lesfases doorlopen worden en over welke tekst de les gaat. De lesinstructies zijn opgesteld volgens het zogeheten GRIMM-model en worden gegeven volgens het zogenaamde Explicite Directe Instructiemodel (EDI).

Digibordles

Iedere week wordt in de klassikale digibordles een ander type tekst gebruikt. Het kan bijvoorbeeld gaan om een informatieve tekst of een verhalende tekst. Bij deze les worden de leerlingen actief betrokken en leren meer over het onderwerp. Als de leerlingen de tekst goed hebben begrepen, kunnen ze beginnen met de verwerkingsopdracht.

Verwerkingsopdracht

Deze opdracht dient om de kennis over het onderwerp van de tekst te vergroten. De opdracht kan worden gemaakt in het lesboekje dat midden in de krant zit. Ook kan de opdracht digitaal worden verwerkt.

Scholen kunnen een abonnement afsluiten voor de lesmethode Kidsweek in de Klas – Begrijpend lezen. Er zijn verschillende abonnementen mogelijk. Via de digitale leeromgeving LessonUp is een aantal proeflessen te vinden om een idee te krijgen van de lesmethode.

Conclusie

Het materiaal van de lesmethode “Kidsweek begrijpend lezen” is duidelijk en aantrekkelijk voor zowel docent als leerling. Het feit dat de lessen gebonden zijn aan actuele onderwerpen maakt het voor de leerlingen leuker om hiermee aan de slag te gaan. Een leerling zal gemotiveerd zijn om meer over het onderwerp te weten te komen en dit komt het begrijpend lezen zeker ten goede.